Kara lahana, tatil için mükemmel olan sarımsak, soğan ve dana bacon ile yumuşayana kadar yavaş ve yavaş pişirilen geleneksel bir Güney garnitürüdür.
Kara lahana, satın aldığınızda çok sert ve lifli bir yeşil oldukları için ev aşçılarına göz korkutucu bir yemek gibi gelebilir. Bu, zor bir pişirme sürecinde olduğunuz anlamına gelmez. Tarifin en zor yanı lezzetli sonucu beklemek.

Pişmiş kara lahananın çeşitli yararları vardır. Harika bir K Vitamini, A Vitamini ve C Vitamini kaynağıdırlar. Ayrıca mükemmel bir kalsiyum, potasyum, folat ve antioksidan kaynağıdırlar. Bu turpgillerden sebzeyi çiğnemek ve sindirmek zor olabileceğinden, genellikle pişmiş olarak servis edilir. Ayrıca, hiç kimse karalahanayı çiğ yiyemeyeceğinizi söylemedi, bu yüzden bir dahaki sefere salatanızda çok çeşitli yeşillikler istiyorsanız, deneyin! Çiğnemeyi kolaylaştırmak için karalahana yeşilliklerini ince kesmenizi tavsiye ederim.
Tabii ki, bir sonraki yemeğinizde gerçekten bir açıklama yapmak istiyorsanız, Patates Püresi ile kara lahana ve bütün bir hindi kızartma pişirin! Bu yeşil yapraklı sebzeyle her şey mümkün, o yüzden bazı temel bilgileri gözden geçirerek başlayalım.

Karalahana Yeşillikleri Nasıl Yapılır?
Dana bacon orta ateşte hafif pişirin. Ocaktan alın ve iri parçalar halinde doğrayın.
Zeytinyağı ve soğanı ekleyip sık sık karıştırarak 5-7 dakika yumuşayıncaya kadar kavurun. Daha sonra sarımsağı ekleyin ve lahanayı eklemeden önce 30 saniye daha pişirin.
Yeşillikleri soğan ve sarımsakla birlikte karıştırdıktan sonra tavuk suyu, esmer şeker, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. İyice karıştırın, ısıyı düşürün ve karalahana yumuşayana kadar 90 dakika pişirin.